Massor med glada ungdomar på scen som tar emot ett pris.

Filminstitutet satsar på talang

– dags för 22:a upplagan av Novemberfestivalen

2017-11-21

24-25 november avgörs SM i ung, svensk kortfilm i Trollhättan. För 22 :a gången tävlar Sveriges bästa kortfilmer under Novemberfestivalen, en nationell arena för unga filmare.

I år fördjupar Novemberfestivalen sitt samarbete med Svenska Filminstitutet i en ny insats för talangutveckling av unga filmskapare.  Talangsatsningen Reflektor innebär att 20 utvalda filmare från hela landet samlas i Trollhättan för att ta del av ett separat utvecklingsprogram men också vara med på Novemberfestivalen.

-       Festivalen är inte bara är en tävling utan en mötesplats för Sveriges unga filmbransch, därför betyder det väldigt mycket att vi får hit alla regioners utvalda filmtalanger, säger Torbjörn Jackson från N3, projektledare för Novemberfestivalen.

Syftet med Reflektor är att unga filmare som befinner sig i början av sitt filmskapande ska få nätverk och kunskap som är viktig för deras fortsatta arbete. Gruppen följs åt under ett år, fungerar som mentorer för varandra och möts på Filmhuset i Stockholm i maj.

-       Vi är väldigt glada att Svenska Filminstitutet väljer att stärka sitt engagemang för framtidens filmskapare ytterligare och att de vill göra det tillsammans med vår organisation i Trollhättan, säger Torbjörn Jackson.

Under fredagen erbjuds alla besökare ett seminarieprogram och under lördagen visas de tävlande filmerna. Finalen är galakvällen där vinnarna koras.

46 av totalt drygt 400 anmälda filmer kommer att göra upp om priserna – och skaparna är i åldrarna 16-26 år.

Kontakt: Torbjörn Jackson, N3, projektledare Novemberfestivalen 0520-49 66 12.

Senast granskad: 2017-11-21 | av: Peter Asp