Fältenheten prisas för mångfald

– tilldelas Vision Västs MR-pris på mångfaldsdag

2017-09-28

Fackföreningen Visions västra avdelning delar vartannat år ut pris till arbetsgivare som på ett bra sätt arbetat med mänskliga rättigheter och genomfört aktiva åtgärder för att främja mångfald och integration och motverka diskriminering på arbetsplatsen.

När årets upplaga av MR-priset delas ut på Visions mångfaldsdagar i Göteborg i 25 oktober så kommer det att gå till Fältenheten, Trollhättans Stad.

–      Det känns naturligtvis fantastiskt roligt att vi uppmärksammas för vårt medvetna arbete med jämställdhets- och rättvisefrågor. Vi har under en längre tid arbetet aktivt med dessa frågor och vi är bland annat HBTQ-certifierade, konstaterar Maria Magdalena Augustsson som är fältsekreterare.

Fältenheten består av sju medarbetare som arbetar förebyggande för att skapa goda uppväxtvillkor för ungdomar i Trollhättan.

–      Vi arbetare brett med allt från uppsökande verksamhet till enskilda samtal med både ungdomar och föräldrar. Vi brukar finnas där ungdomar finns och många känner nog igen oss när vi kommer i våra jackor, berättar Maria Magdalena Augustsson.

Juryn består RIM Väst – Rådet för integration och etnisk mångfald.

Vid ytterligare frågor kontakta: Maria Magdalena Augustsson, fältsekreterare, Trollhättans Stad, 073-348 86 38.

Fältenheten får priset utifrån motiveringen:

Fältenheten i Trollhättan:Har gemensamt, medvetet och aktivt arbetat för att skapa en öppen atmosfär där alla ska rymmas inom ramen för vad som är normalt. Tar också fasta på att Fältenheten arbetar förebyggande med att diskutera synliggöra och ifrågasätta fördomar på skolorna.

Senast granskad: 2017-09-28 | av: Peter Asp