EU-konferens gästar Trollhättan

– handelsminister Ann Linde en av 150 deltagare

2017-09-05

På torsdag drar årets upplaga av Västsvenska EU-konferensen i gång i Trollhättan!

Konferensen utgör en mötesplats för lokal och regional utveckling i Västsverige ur ett europeiskt perspektiv. 150 deltagare från Halland, Västra Götaland och Värmland finns på plats.

Hur arbetar EU och medlemsstaterna med digitalisering? Vad kan vi lära av varandra? Vilka finansieringsmöjligheter finns? Hur ska vi i Västra Götalandsregionen, Region Värmland och Region Halland arbeta med utvecklingen på digitaliseringsområdet?
Det är några av frågorna som diskuteras i dagarna två i Trollhättan.

I årets program ingår talare som:

• Ann Linde (S), EU- och handelsminister
  • Mikael Ljungblom, politiskt sakkunnig hos bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson (MP)
  • Kajsa Frisell, näringspolitisk talesperson IT&Telekomföretagen

Konferensen vänder sig till förtroendevalda och tjänstepersoner  inom kommun, landsting eller region, samt till företrädare för intresseorganisationer, akademier eller företagare.

Var: Folkets Hus Kulturhuset, Kungsgatan 25, Trollhättan
När: 7-8 september 2017.

För ytterligare information: Livio Benedetto, internationell samordnare Trollhättans Stad, 070-622 95 04.

Senast granskad: 2017-09-05 | av: Peter Asp