Dialog om plan för kollektivtrafiken

– på Trolldagar vill vi gärna veta vad du tycker och tänker

2017-09-26

Trollhättans Stad är, tillsammans med Vänersborgs kommun, Västra Götalandsregionen och Västtrafik, på väg att arbeta fram en ny plan för kollektivtrafiken. En plan som sedan ska skapa gemensamma mål för det kollektiva resandet i både Trollhättan och Vänersborg.

–      Planen är ett viktigt dokument över hur vi ska rusta kollektivtrafiken för framtiden och det är det väldigt viktigt att vi är lyhörda för vad våra invånare tycker och tänker kring dessa frågor. Planen är ju till för våra invånare, konstaterar Göran Carlsson som är planeringssekreterare på kontoret för tillväxt och utveckling i Trollhättans Stad.

Under Trolldagar kommer därför Trollhättans Stad att finnas på plats i centrala staden. 28 och 30 september kan trollhätteborna berätta vad man tycker och tänker kring nuvarande och framtida förbindelser.

–      Det finns många frågor som engagerar och som vi gärna vill ha synpunkter kring. Exempelvis tidtabeller, byten mellan tåg och buss, trygghet, parkeringsfrågor eller information. Vi kommer att finnas på plats i centrum och dokumentera alla synpunkter inför det framtida arbetet, konstaterar Göran Carlsson.

Trolldagar arrangeras i centrum 28-30 september och representanter för Trollhättans Stad kommer, tillsammans med kundvärdar från Nobina, att finnas på plats torsdagen 28/9 och lördagen 30/9 i en stadsbuss som parkeras på gågatan.

Vid ytterligare frågor kontakta Göran Carlsson, planeringssekreterare, Trollhättans Stad, 0520-49 79 62.

Senast granskad: 2017-09-26 | av: Peter Asp