Barn som sitter på en bänk

Barnahuset tio år i Trollhättan

– firar med hel vecka där barnens perspektiv är i fokus

2017-09-13

I år firar Barnahuset i Trollhättan tioårsjubileum och många olika aktörer i samhället vill vara med och uppmärksamma detta.

Därför arrangeras nu Barnahusveckan med start måndag 18 september. Under hela veckan erbjuds olika aktiviteter på temat ”Barns perspektiv i utsatthet”.

Barnahuset i Trollhättan finns till för barn som varit utsatta för olika former av brott och våldsövergrepp. Åklagare, polis, socialtjänst och hälso- och sjukvård samarbetar genom Barnahuset för att på bästa möjliga sätt se till barnets bästa i den svåra situation som uppstår för barnet och för nära anhöriga till barnet. Barnahuset tillhandahåller också kunskap och stöd till alla professionella som möter våldsutsatta barn.

–     Barnahusveckan kommer att erbjuda många olika tillfällen att komma lite närmare vår verksamhet. Exempelvis genom aktivitetskväll, öppet hus, filmvisningar, föreläsningar och podcast-sändningar, berättar Karin Karlsson som är barnahussekreterare i Trollhättans Stad.

En av höjdpunkterna är torsdag 21 september då en stor konferens arrangeras i Folkets Hus. 400 gäster samlas för att lyssna på lokala föreläsare samt Morgan Alling som berättar om sin egen uppväxt.

Arrangörer för veckan är Trollhättans Stads barnahus, tillsammans med fritidsgårdar, Högskolan Väst, Tjej-jouren, Röda korset med flera. Ta del av hela programmet på Trollhättans Stads hemsida, www.trollhattan.se

Vid ytterligare information kontakta Maria Blomgren Rydell, 0520-49 58 10, maria.blomgren.rydell@trollhattan.se

Senast granskad: 2017-09-14 | av: Katarina Loodh