Macken-lekplatsen

Den 20 augusti invigdes Trollhättans andra temalekplats med lokal anknytning: Macken-lekplatsen. Mitt i centrala staden, i Maria Alberts park, har Roy och Rogers mack fått liv på nytt. Macken-lekplatsen väcker nyfikenhet och leklust hos både stora som små.

Person
Gatu-ParkchefElisabeth Linderoth 0520-49 78 48
Enhet Stadsbyggnadsförvaltningen Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 67 77 Stadsbyggnadsförvaltningen

Maria Alberts park var tidigare en mörk och otrygg plats men sjuder nu av liv, tack vare nytillskottet Macken. Här leker numer både barn och vuxna, studenter från Högskolan Väst studerar i parken och det är en given plats för en fika eller lunch i solen. Macken-lekplatsen lockar fram nyfikenheten och leklusten hos alla.  

Detta finns i lekplatsen

  • Roy och Rogers mack med servicebutik, verkstad och kontor.
  • Bensinstation, bilar, husvagn och givetvis husvagnsfamiljen från tv-serien.
  • En rutschkana.
  • En linbana.
  • Gungbil: den vita opeln (som aldrig hittades i tv-serien...).
  • Karusell med babygungor.
  • Klätterställningar.
  • Bilder och information om tv-serien. 

Pst! Ni missar väl inte att ni kan lyssna på klassiska Macken-repliker inne på Roys kontor och massa bra låtar ifrån tv-serien inne i kiosken? Tryck på de silvriga knapparna. 

Hitta hit - länk till karta 

Macken-lekplatsen i Google street view

Parkering

Om du kommer med bil när du ska besöka Macken-lekplatsen är det smidigast att parkera i Affärshuset Odens parkeringshus eller på Högskolan Västs parkering. Observera att man endast får använda Högskolan Västs parkering efter klockan 16.00 måndag-fredag och när som helst på helger.

Tänk på att betala parkeringsavgift på båda parkeringarna!  

Se film från Macken-lekplatsen på Youtube!

Tecknad vybild över Mackenlekplatsen, Halloweentema

Halloween på Macken 2017

Vad händer egentligen på Macken när mörkret sänkt sig över Maria Albertspark? Vad är det för ögon som tindrar i mörkret, och vem har ätit upp vårt korvförråd? Äntligen är det dags för en repris på förra årets succé Halloween på Macken.

Skrotnisses lekplats

Skrotnisse och hans vänner har fått ett nytt hem – en alldeles egen lekplats på Spikön. Vi känner oss stolta och glada över att denna oas för barnen äntligen är redo för lek i alla former.

Påsk på Macken-lekplatsen

Påskharen kommer till Trollhättan och sprider sin magi över Macken-lekplatsen och Maria Alberts Park. Upptäck lekplatsen på nytt, i en fantasifull påskskrud, med glödande grillar och aktiviteter för hela familjen den 8-16 april.

Kunderna kommer, kunderna går…

…på Roys och Rogers mack! Arbetet med den nya Macken-lekplatsen pågår för fullt med siktet inställt på invigningen den 20 augusti.

Invigning av Macken-lekplatsen

Arbetet med den nya fina Macken-lekplatsen i Maria Alberts park pågår för fullt och är snart redo för lek. Så vad passar väl bättre än att inviga den i samband med att Trollhättan ställer till med födelsedagskalas i hela centrum den 20 augusti?

Senast granskad: 2017-10-23 | av: Yvonne Ström
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)