Logotyp, Projekt i centrum

Projekt i centrum 2017

Trollhättan fortsätter att växa under 2017 och det blir tätt med projekt i centrala staden under det kommande året. Här får du all information om de arbeten som utförs i centrum 2017. Vi förbereder Trollhättan för framtiden, häng med på resan!

Enhet Stadsbyggnadsförvaltningen Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 67 77 Stadsbyggnadsförvaltningen

Det är full fart i Trollhättan för att förbereda kommunen för framtiden.

  • Det är ett hårt tryck på bostäder och på flera håll i centrala staden byggs det nya lägenheter, både hyres- och bostadsrätter.
  • För att skapa förutsättningar för de nya bostäderna behöver Trollhättan Energi förnya och utveckla vatten- och avloppsledningar och bygga ut fjärrvärmenätet.
  • Dessutom påbörjas ombyggnationen av Nya Drottningtorget - i första etappen ligger fokus på att förbereda för nya busshållplatser på Drottninggatan, Torggatan och Polhemsgatan och i samband med det utveckla gator, trafik, vatten, avlopp och fjärrvärme runt om torget.Se bilder och läs mer om det slutgiltiga förslaget på Drottningtorget här!
  • I filmen nedan får du en samlad bild över allt spännande som kommer ske i centrala staden under nästa år. På länkarna här nedan kan du också läsa mer om alla projekt, varför och när de genomförs. Observera att tidsplanen i filmen inte är fullt uppdaterad - korrekt tidsplan hittar du under "Överblick" och "Delprojekt". 

Se filmen på Youtube

Överblick

Här får du en överblicksbild över alla de projekt som kommer pågå i centrala staden 2017.

Delprojekt

Här kan du läsa mer om varje enskilt projekt: vad vi gör, varför vi gör det och vem som är ansvarig aktör i respektive projekt.

Vi förbereder Trollhättan för framtiden

Vi är många aktörer som förbereder Trollhättan för framtiden - här hittar du kontaktuppgifter till de som är inblandade i utvecklingen av centrum 2017.

Aktuell trafikinformation

Här hittar du aktuell trafikinformation för Trollhättans kommun.

Nya Drottningtorget – en plats för alla

Det är dags: Drottningtorget ska byggas om. Här kan du läsa mer om projektet och vara en del i det som sker kring Nya Drottningtorget.

Senast granskad: 2017-08-29 | av: Josefin Åkesson
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)