Livsmedel

Livsmedel är ett av de fyra temaområden som Trollhättans Stad särskilt fokuserar på under perioden 2012-2015.

Person
MiljöstrategÅsa Olsson 0520-49 74 77
Enhet Kommunstyrelsens förvaltning Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Kommunstyrelsens förvaltning

Flertalet miljökvalitetsmål, alltifrån biologisk mångfald, grundvatten av god kvalitet och begränsad klimatpåverkan berörs av livsmedelskedjan. Dess klimatgasutsläpp har beräknats stå för 25 % av det totala klimatgasutsläppet i Sverige, vilket gör vår livsmedelsförsörjning till ett viktigt förbättringsområde på alla nivåer i samhället. Källa: ”Klimatpåverkan från skolmåltider - Vilka råvaruval har betydelse?”

Trollhättans Stad har målet att 21 procent av livsmedlen ska vara ekologiskt märkta. I dagsläget är 18 procent av livsmedlen ekologiskt märkta.

Projekt

  • Minskat matsvinn från planering till servering

    Trollhättans Stad deltar i en överenskommelse med Västra Götalandsregionen att minska matsvinnet. Det är inte ovanligt att 15 – 20 procent av den tillagade maten kastas bort. Förluster sker vid tillagning, servering och när matgästen kastar maten Minskat matsvinn från planering till servering
Senast granskad: 2015-04-28 | av: Joakim de Blanche
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)