Insats för ett skräpfritt Trollhättan

– politiker och tjänstemän utmanar i att plocka skräp

Person
MiljöstrategRose-Marie Sandstedt 0520-49 76 91
Enhet Kontoret Tillväxt och utveckling Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan Kontoret Tillväxt och utveckling

Förskolor och skolor runt om i Trollhättan har under flera års tid engagerat sig i Håll Sverige Rents kampanj ”Skräpplockardagar”. Nu tar staden ett steg till!

Politiker från Byggnads- och trafiknämnden samt tjänstemän från Stadsbyggnadsförvaltningen, Miljöförvaltningen och Kontoret för Tillväxt och Utveckling förstärker alla skolornas insats för ett skräpfritt Trollhättan genom att delta i Håll Sverige Rents nya kampanj ”Vi Håller Rent”.

– Vi ser gärna att privatpersoner, bolag, företag och organisationer gör samma sak. Det handlar om att lyfta debatten kring nedskräpning och få varje individ att känna ett ansvar – nedskräpning är inte okej. Nedskräpning kostar pengar, förstör miljön och bidrar till att utemiljön upplevs otrevlig och otrygg, säger Peter Andersson, ordförande i Byggnads- och trafiknämnden.

Allmänheten kan också hjälpa till att hålla Trollhättan snyggt och rent och vara en del av ”Vi Håller Rent”. Man anmäler sig senast 29 mars till Håll Sverige Rent på www.hsr.se/2016. Alla som anmäler sig kan få klistermärken och påsar att samla skräpet i. Var och en ansvarar för att sortera och ta hand om skräpet.

Under vecka 17 kommer stadens skolor samt politiker och tjänstemän att göra sin insats.
28 april klockan 14.00-15.00 ger sig politiker från Byggnads- och trafiknämnden ut för att plocka skräp i närområdet kring Stadshuset tillsammans med tjänstemän från Stadsbyggnadsförvaltningen. Miljöförvaltningen kommer göra sin städinsats på Knorren. Kontoret för Tillväxt och Utveckling städar den 26 april klockan 10.00-11.00.

– Det här är ett första initiativ för att göra människor medvetna om hur mycket skräp som faktiskt hamnar på fel plats. Vi ser gärna att konceptet växer sig större i framtiden och att fler kommer att delta i det, säger Peter Andersson.

För mer information kontakta Rose-Mari Sandstedt, miljöstrateg Kontoret för Tillväxt och Utveckling, telefon 0520-497691 eller mejl rose-mari.sandstedt@trollhattan.se.


Om Håll Sverige Rent

Stiftelsen Håll Sverige Rent är en ideell organisation som verkar för minskad nedskräpning, ökad återvinning och för att främja individers och organisationers miljöansvar. Visionen är ett skräpfritt Sverige.

Senast granskad: 2016-03-24 | av: Katarina Loodh
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)