Logotype för "Håll Trollhättan rent"

En vecka för bättre miljö

– drygt 4 000 trollhättebor samlas och plockar skräp

Personer
Enhet Kontoret Tillväxt och utveckling Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan Kontoret Tillväxt och utveckling

Hela 57 olika enheter deltar i Håll Sverige Rent-kampanjen i Trollhättan.

Om man dessutom lägger till föranmälda privatpersoner så väntas totalt 4 159 personer under nästa vecka att göra en insats för miljön i Trollhättan.

Skräpplockarinsatserna görs för att fler människor ska bli medvetna om hur mycket skräp som faktiskt hamnar fel, vilket betyder utanför papperskorgar, längs med vägar och i parker.

Trollhättans Stad lägger årligen 700 000 kronor på att tömma alla papperskorgar runt om i staden. Men utgifterna som är kopplade till skräp stannar dessvärre inte där. Varje månad spenderas cirka 1 280 timmar på att plocka upp skräp som slängts runt om i kommunen.

Stadsvårdsteamet arbetar med skräpplockningen i Trollhättan. Varje månad plockar man 2 400 kilo skräp, vilket på ett år blir 21,6 ton. Då har man ändå inte räknat in stora saker som dumpas i naturen som TVapparater, mopeder och möbler…

Torsdag 28 april samlas Byggnads- och trafiknämnden samt Stadsbyggnadsförvaltningen för att gemensamt ge sig ut och plocka skräp i närheten av Stadshuset.

Representanter från media är välkomna att närvara.

För vidare information kontakta Rose-Mari Sandstedt, Miljöstrateg, 0520-49 76 91 eller Josefin Åkesson, informatör Stadsbyggnadsförvaltningen, 073-348 85 28.

Senast granskad: 2016-04-22 | av: Katarina Loodh
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)