Nytt liv i Villa Stranna. Ylva Nordin, Monika Ågren (vice ordförande i Reko Hållbarhetsnav), Annette Fredman och Michael Rokvist öppnar i början av december dörrarna till deras nya kafé, restaurang och butik i anrika Villa Stranna. Nytt liv i Villa Stranna. Ylva Nordin, Monika Ågren (vice ordförande i Reko Hållbarhetsnav), Annette Fredman och Michael Rokvist öppnar i början av december dörrarna till deras nya kafé, restaurang och butik i anrika Villa Stranna.

Villa Stranna blir hållbart kafé

I början av december får Villa Stranna nytt liv när föreningen Reko Hållbarhetsnav slår upp portarna till Trollhättans nya kafé, restaurang och butik. Och en sak är säker – här kommer bara närproducerat och ekologiska produkter innanför dörrarna.

Enhet Trollhättans Stad Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Kontakta oss

Det lyser i fönstren på Villa Stranna i centrala Trollhättan. Lokalerna har stått tomma ett tag i väntan på nya hyresgäster, men nu är det full kommers igen innanför dörrarna. I början av december slår kaféet, restaurangen och butiken Reko upp portarna för allmänheten.

Idén om en servering och butik med mat utan gifter och bekämpningsmedel, har funnits hos den nybildade föreningen Reko Hållbarhetsnav, sedan drygt ett år tillbaka. Men det är först nu som allt faller på plats.
– Föreningens ordförande, Mikael Andersson, gjorde ett arbete på Högskolan Väst då han frågade invånare i Trollhättan vad som saknades i stan. Svaret var att många önskade sig ett ställe där man kunde handla närodlade och ekologiska matvaror, berättar Annette Fredman, som tillsammans med Ylva Nordin kommer att driva restaurangen Vegolyckan i Villa Stranna.

Och på den vägen är det. Med ett brinnande intresse för hållbarhetsfrågor tog medlemmarna i föreningen fasta på efterfrågan på en ekologisk servering och butik. När Reko, som stället kommer att heta, öppnar kommer besökarna mötas av Vingalands kafé och butik och restaurangen Vegolyckan.
– På Vegolyckan kommer vi att laga och servera vegetarisk mat av hög kvalitet, säger Ylva Nordin.

Vingaland drivs av Michael Rokvist, ägare till en anläggning för hållbar matproduktion i Arvidstorp som går under samma namn. Och det är naturligtvis där som många av råvarorna kommer ifrån.
– Men vi vill samtidigt att odlare i området kan samlas här och sälja sina varor i butiken. Vi vill ha många lokala leverantörer, säger Michael.

Ja, idéerna är många, bland annat vill de dessutom väcka intresse för hållbarhetsfrågor. Därför kommer de att bjuda in till föredrag och samtalskvällar titt som tätt.
– Vi vill belysa hållbarhetstanken när det gäller mat. Det är världens största industri och vi tycker det är viktigt att titta på hela kedjan, från jord till bord, säger Michael.

Läs mer om Villa Stranna på Tomtab.se

Senast granskad: 2014-11-27 | av: Katarina Loodh
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)