Välkommen till vår nya webb

En ansiktslyftning, förbättrad struktur och anpassning till mobiltelefon och surfplatta - det är några av de viktigaste nyheterna när du nu tittar in på Trollhättans Stads nya webb.

Person
Press- och marknadschefPeter Asp 0520-49 70 49
Enhet Kommunikationsavdelningen Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Kommunikationsavdelningen

- Ökad tillgänglighet har varit en viktig hörnsten i arbetet med att ta fram den nya webben. Det händer otroligt mycket i Trollhättan och vi hoppas att vår nya webb ska hjälpa både invånare och besökare att hitta rätt samt upptäcka vår verksamhet och vår stad, hälsar webbredaktör Katarina Loodh.

Att öka tillgängligheten betyder många olika saker när det handlar om en ny webb. I Trollhättans fall handlar det framförallt om tre saker:

  • Responsivitet: Den nya webben anpassas automatiskt beroende på om du surfar via mobilen, läsplattan eller datorn. Detta blir en förenklig och förbättring för mobila användare, vilket är en starkt växande grupp.
  • Utseende/struktur: En modernisering av layouten som är luftigare och med större teckensnitt och bilder. Dessutom en ny struktur framtestad av Funkanu som är ledande aktör när det gäller tillgänglighet och webb.
  • Förbättrad sökfunktion: Allt fler söker direkt efter det man vill hitta och därför är en bra sökfunktion en viktig förutsättning för tillgänglighet.

– Mycket kommer att kännas nytt i början, men vår tro och förhoppning är givetvis att våra besökare ska gilla det man ser, samtidigt som man hittar rätt bland allt som händer i staden och i den kommunala verksamheten, konstaterar Katarina Loodh.

I och med dagens lansering startar nu etapp två, vilket är att uppdatera och förbättra språkservicen på hemsidan, där engelska och finska beräknas vara klart inom kort.

Senast granskad: 2014-11-19 | av: Katarina Loodh
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)