Årets födelseträd Bergskörsbär, Prunus sargentii

Nya Trollhättebor firas med träd

– 650 barn inbjudna till Aktivitetsplanen, Hjortmosseparken

Enhet Stadsbyggnadsförvaltningen Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 67 77 Stadsbyggnadsförvaltningen

Under fjolåret föddes 650 barn i Trollhättan och alla dessa har fått en inbjudan att, tillsammans med sina föräldrar, släkt och alla andra närvara vid en enkel ceremoni där de tillägnas ett antal träd.

I år är det 19:e året som träd planteras till firande av nyfödda och denna gång är det Bergskörsbär, Prunus sargentii som planterades under hösten 2014.

Byggnads- och trafiknämndens ordförande Peter Andersson håller tal och delar ut minnesdiplom. Dessutom blir det underhållning av Kulturskolan samt glass till barnen.

I samband med invigningen kommer också Gatu- och Parkkontoret att finnas på plats för att prata om lekplatsutredningen som pågår. Det kommer också att finnas möjlighet att lämna synpunkter på de kommunala lekplatserna i Trollhättan.

Representanter från media hälsas hjärtligt välkomna till arrangemanget.

För mer information kring födelseträd kontakta landskapsingenjör Sandra Paasioja Joelsson, sandra.joelsson@trollhattan.se, 0520-49 53 50

Tid: Torsdag 21 maj klockan 17.30
Plats: Multiarenan på aktivitetsplanen, Hjortmosseparken. På före detta grusplanen, ingång från Hörngatan.

Vi vill uppmärksamma er på att ett tält kommer att sättas upp på multisportarenan i samband med ceremonin. Detta innebär att multisportarenan inte kommer att kunna användas under torsdagen 21 maj och under förmiddagen på fredagen 22 maj.  

Läs mer om Hjortmosseparken och se bilder här

Senast granskad: 2015-05-18 | av: Josefin Åkesson
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)