Mötesplats Kronan öppnar på torsdag

– och skolan planeras dra igång efter skollovet

Person
Press- och marknadschefPeter Asp 0520-49 70 49
Enhet Kommunstyrelsens förvaltning Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Kommunstyrelsens förvaltning

Mötesplatsen Kronan kommer att öppna verksamheten på torsdag denna vecka, och vara öppet enligt ordinarie tider under fredag. 

Skoldelen av Kronan kommer sedan att öppna på måndag, det vill säga enligt ordinarie tider efter höstlovet. Under samma vecka kommer mötesplatsen i Kronan att vara stängd dagtid och därefter öppna klockan 15.00.

– Professionen inom utbildningsverksamheten har en stark önskan om att elever och personal ska vara för sig själva inledningsvis. Vilket vi har stor förståelse för och därför öppnar mötesplatsen först klockan 15.00 inledningsvis. Men man ska komma ihåg att det är väldigt många människor som också är beroende av mötesplatsen, inte minst något äldre ungdomar, konstaterar kommunstyrelsens ordförande Paul Åkerlund.

När mötesplatsen öppnar på torsdag klockan 10.00 kommer politiker att finnas på plats för att visa stöd samt prata med berörda. Det kommer också att finnas möjlighet att få stöd.

Vid skolstarten är ambitionen att eleverna möts upp av personal för att sedan gå in i skoldelen. De föräldrar som vill, har möjlighet att finnas kvar i fritidsgårdens lokaler. I skolan kommer det att finnas stödpersonal för att ta hand om elever som behöver det. I samband med skolstarten kommer också personal och politiker i Trollhättans Stad att finnas utanför skolan för att delta i det upprop i sociala medier som uppmanar föräldrar och andra Trollhättebor att sluta upp, hålla händer och skapa en trygg ingång i skolan.

– Vi är medvetna om att det kommer att bli mycket speciellt för många att gå tillbaka till Kronan och det finns inget facit på hur det kommer att bli. Jag känner mig dock väldigt trygg i att vår fantastiska personal kommer att skapa en miljö och atmosfär som elever och andra besökare kan känna sig trygg i, konstaterar Paul Åkerlund.

Kronan kommer inledningsvis att vara låst, bortsett från huvudentrén. Det kommer också att finnas vakter i lokalerna så länge som det behövs.

 

Senast granskad: 2015-10-29 | av: Katarina Loodh
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)